«Drømmekroppen kommer når du minst aner det»

Disse nå famøse ordene ble uttalt i en samtale mellom min eminente sidekick Aurora og en PT på Elixia. Ordene har gitt meg et varig, og dypt, inntrykk.

Aurora var særs frustrert over jungelen av råd i forhold til vektreduksjon, styrketrening og hvordan kunne oppnå en god, stram fysikk. Hun vurderte å starte med et fast styrkeprogram, men var samtidig redd for å da måtte gi opp sine nyfunnede elsklinger: TRX (slyngetrening) og pilates. I en litt frustrert mail tidligere denne uken skrev hun:

«…hvorfor skal det være så vanskelig? Kunne det ikke bare vært sånn at når man er så aktiv på treningsfronten som det jeg er, så kom resultatene uansett.»

Dagen etter denne mailen ble sendt avgårde snakket hun atså med en PT på Elixia, la oss kalle han Prim (haha, åh, ironien). Nå vet jeg ikke nøyaktig hvordan samtalen foregikk, men jeg tar likevel meg den frihet til å gjengi den slik den ble skissert for meg i mailen fra Aurora:

Aurora: «Hva bør jeg gjøre for å shape kroppen best? Er frivekter eller TRX/pilates veien å gå?  Min frivektsteknikk er dessverre ikke optimal, men der kan jeg eventuelt få kjøpt noen PT-timer«.
Prim:«Hva er ditt mål da? Oppnå, fitness eller lekker i bikin? 
Aurora:«Njaaaa, jeg ønsker ikke helt å se ut som Jodin Marsh, men smoking hot i bikini hadde jeg ikke sagt neitakk til».
Prim: «Hvis det er målet ditt så vil TRX og Pilates get you a long way»
Aurora: [Jubler inni seg]
Prim: «Så, hva er egentlig fokuset ditt når du trener?»
Aurora: «Njaaa, tynnere og strammere må jeg medgi».
Prim:«Vel, greia er at for å komme fra Oslo til Roma trenger du et kart, ikke sant? Du kan ikke bare sette deg i bilen å kjøre. Ditt treningskart bør bestå i at du kommer i bedre form og at du blir sterkere, rett og slett. Mål fremgang i hvor fort du klarer å løpe på mølla, hvor langt du løper og hvor mange push-ups reps du kan gjøre i TRXen. Pakk vekk vekt, speil og målebånd og la helsa være det primære fokuset. Da  vil nemig drømmekroppen komme mens du jobber mot noe  annet, og når du minst venter det».

Drømmekroppen kommer som et biprodukt av at man flytter fokuset til et mer sunnere punkt: seg selv og sin helse, ikke ytre motivasjon og iboende ønske å se ut som en av kjendisskjelettene.

 Vel, mitt mål frem til sommeren 2012 blir da:

 1. Bli sterkere, mye sterke. Så sterk at jeg kan ta egne chins og smale push-ups på tærne.
 2. Bli raskere, klare 10 km på 45 minutter eller under. Har til nå klart det på 46, så jeg er ikke langt unna.
 3. Og selvfølgelig, en liten bimotivasjon. Kjolen under skal sitte løsere, men hva det innebærer i vekt/cm-mål er noe jeg skal prøve å ikke henge meg opp i. Veien dit kan gjerne ta flere måneder, det er ikke hastverk.
Reklamer
  • fabeldyret
  • 24. oktober 2011

  Knallfin kjole, tør jeg spørre hvor den er handlet inn?

  • Takk, jeg digger denne kjolen. Kjøpte den i fjor sommer, men har nesten ikke brukt den . Kjøpte den på Warehouse. Hvis jeg ikke får den til å sitte slik jeg ønsker kan du få kjøpe den for en billig penge av meg 😉

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: