Jeg lever

…det har bare vært så mye i det siste.

Umotivert, levd singellivets glade, og nokså fete, dager. Byttet jobb og også nå fått meg ny kjæreste. Jeg er meget glad og lykkelig. Endelig er livet slik det skal være. Hver gang jeg snakker spyr jeg regnbuer og enhjørninger, små søte kaniner og rosa pyntebånd.

Nå er jeg uansett tilbake, og på ny motivert. Målet mitt er fem kilo ned på 15 uker. Da skal jeg ta pin-up-bilder med en venninne. Det skal være selve manifestasjonen på hvor bra jeg så ut i tyveårene, nå som jeg nærmer med tredve og etter hvert kommer til å ha kroppslig forfall i form av en liten parasitt, som skal vokse på innsiden av meg. Forhåpentligvis.

Så, hvorfor akkurat fem kilo? Jeg tror det er det som skal til for at kjolen (på bildet over) igjen skal passe (den er i overkant stram, noe som er temmelig tydelig på bildet), buksene jeg elsker er ubehagelig å ha på og en ufattelig stilig kjole fra femtitallet må jeg regelrett true glidelåsen opp og deretter holde inn magen resten av kvelden. Kort oppsummert, mine yndlingsplagg passer meg ikke lengre og DET akter jeg å gjøre noe med.

Målet er følgende:

 • Styrketrening 2 ganger i uken, avsluttet med intervalltrening.
 • Jogge 3 ganger i uken, én rask 5 km, én 10 km i moderat tempo og en langtur (13-18 km) i fettforbrenningssonen. Dette for å lære kroppen og tære av fettet under lange løpeturer, noe som er praktisk da jeg til høsten skal endelig få løpt den helmaratonen. Noen som er med?

Jeg velger altså å tone noe ned på styrketreningen grunnet løpetreningen oppmot maraton, men prøver å trene baseøvelser med få repetisjoner og tunge vekter når jeg er på treningsstudio. Målet er å bevare muskelmasse og styke kjernemusklaturene, som er viktige for lange løpeturer.

Treningsplan denne uken:

Mandag: Fri
Tirsdag: Rask løpetur, 5 km
Onsdag: Styrketrening + geriljakardio
Torsdag: Løpetur, 8 km (må ta den før jobb, dermed noe kortere)
Fredag: Styrketrening + geriljakardio
Lørdag: Løpetur, 14 km
Søndag: Lang gåtur i marka med hunden.

Noen flere som kjenner det brenner litt under føttene med tanke på den kommende sommerkroppen?

Reklamer
 1. HEI! 😀
  Koselig å høre fra denne kanten igjen 🙂 Liker tanken om kroppslig forfall etter hvert. Jeg er ihvertfall medlem i den klubben nå, hello tjukkebolla 😀
  Lykke til med kiloene!

  • Ja, du er så fin. Er innom bloggen din med jevne mellomrom og titter. En dag blir det min tur, og da gjelder det å ha noen bilder jeg kan gråte over utover tredveårene. Sååå bra har jeg engang sett ut, hahahaheeeee…gråter ikke nå altså. Lover ;D

 2. Jess, helt klart! jeg og føler på det ^^,

  så bra du har det så fint om dagen. koselig bilde 🙂

  • Du som er så fin, du har neppe mye å bekymre deg for 🙂 Men, tusen takk, har det aldeles utmerket 😀

  • Paula/Polleke
  • 9. mars 2012

  Så koselig med kjæreste. 5 kg på 15 uker må jo gå bra 😀 Jeg heier på deg! 😀

  • Det er helt fantastisk med kjæreste, spesielt en som er så bra som han 😀 Og takk. Har vært haltende fysisk de siste dagene, så falt på den usunne vogna. Dårlig start, men satser på at det bli bedre igjen resten av uka 🙂

 3. Hehe, klart jeg føler på det 😉

  Gratulerer med kjæreste! Ingenting er bedre enn regnbuer og enhjørninger 😉 Ha en fin helg!

  • Mia
  • 16. mars 2012

  Godt å se at du er i live!
  Lykke til med prosjektet! 🙂

  • Takk skal du ha. Får få litt sving på denne bloggen også samtidig 🙂

  • Anne
  • 21. mars 2012

  Åååh, jeg kjenner så godt følelsen! Bare de få kiloene man har så lyst til å bli kvitt, og så VET man at man vil være i sitt livs form 🙂 Men det er så utrolig lett å sabotere seg selv. Jeg har akkurat stappet i meg masse vafler på jobb. Av vafler får jeg som regel vondt i magen, jeg får lyst på all mulig annen usunn mat, og jeg vet at det legger seg rett på bilringene.. Allikevel tenker lillehjernen min: «Hmm, vafler, bare étt hjerte. Det skader jo ikke. Kjempegod idé. Og ett til. Og to til. Og så sukker OG SYLTETØY OG EN HEL PLATE SPIIIS FØR DET ER FOR SEEENT! *grafsgrafsmums*»

  Hehe.. Du skjønner tegninga.

  MEN på den positive siden, det er vår! Og det er flere deilige vårmåneder før bikinisesongen inntreffer! Og det er perfekt timing å starte med full skjerpings nå. Samtidig må man huske at de fem kiloene absolutt ikke er det viktigste her i livet, så man må bare nyte livet og sola og dagene her og nå uansett!

  • Beklager sent svar, men jeg kjenner meg sånn igjen. Før hadde jeg stålkontroll og unte meg aldri, ALDRI, ekstra godterier, vafler og lignende om det ikke var nøye planlagt på forhånd. Nå for tiden har den regelen blitt kastet helt på dør til fordel for: «Spis-nå-mens-du-kan-du-kan-slanke-deg-i-morgen»-monsteret. Ufattelig saboterende.

   Men, på den andre siden er jeg langt mer motivert nå enn hva jeg var for bare noen uker siden. Jeg vet jeg kan og at jeg får det til, og at det også vil være noen humper i veien. Da gjelder det bare å begrense seg litt, så ikke spis-mens-du-kan-og-enda-litt-til-monsteret tar helt overhånd.

   Og for et nydelig vær. Skal bli en drøm å jogge i dette været etterpå.

   God helg til deg 🙂

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: